FényErő – Spirituális és kreatív terápia

l6

Olyan képalkotói folyamat, ahol Péter (aki képi kifejezéspszichológiai szaktanácsadó) támogatásával belső jelenségek válnak láthatóvá, kézzelfoghatóvá. Ezen belső helyzetek újra és újrafogalmazása a világ ideálisabb megélésében segíti a résztvevőt.

.

A gyakorlatban ez a folyamat általában kétheti rendszersséggel ismétlődő egyéni konzultációkból áll. A “csoda” nem csupán a másfél órás találkozásokon történik. A munka jelentős része a rendszeresen megoldandó képalkotói feladatokból áll, amire szintén egy vagy két hét áll rendelkezésre.
.
A személyre szabott feladatokon keresztül emlékek, vágyak, fantáziaképek kelhetnek életre. Az által, hogy egy bizonyos belső jelenséget felszínre hozunk, lehetőséget kapunk annak erősítésére, módosítására, elengedésére.

.

A terápia során fontos a pontos motiváció. Bár alapvető a nyílt hozzáállás és kíváncsiság, sokkal eredményesebb a munka, ha jelen van egy konkrét szándék a belső változásra. Ez a változás akármi lehet, ami belőlünk fakad. Lehet az elengedés nehézségén való változtatás, lehet erő gyűjtése egy fontos döntéshez. Vagyis akármi lehet cél, ami a személy határain belül van és a hétköznapi élet minőségére kihatással van.

.

A terápián akárki részt vehet, akinek van legalább a telefonba épített fényképezőgépe, ugyanis a képalkotás során nem a technikai tökéletességen van a hangsúly, hanem a belső munkán.

pillango

EGY ÖNISMERETI FELADAT

Képzelj el egy olyan élőlényt, aki képes arra, hogy élete során egyszer teljesen újjászülessen.
Gondold végig például egy hernyó hogyan érzekeli a világot, hogyan mozog és viselkedik. Bebábozódás után ugyanaz a lény teljesen átalakulva szárnyalló pillangóvá válik, aki egészen más közegben, más érzékszervekkel és mozgással él.
Keress vagy képzeletben alkoss meg egy olyan élőlényt, aki képes egy ilyen elementáris átalakulásra, és készíts fotót életének újjászületés utáni pillanatáról. Próbáld meg ne csupán elképzelni ezt az élőlényt, hanem minél inkább átérezni azt, hogyan érzékeli ő a világot. Mit lát, hogyan mozog, mi foglalkoztatja?

.

Amint megvan a kép, keress meg személyesen, vagy küldd el e-mail címemre.

Szimbólumok és a terápia

l4

A terápia során létrehozott képek értelmezésénél fontos szerepet kapnak az egyéni szimbólumok. Ezek mintegy átjáróként szolgálnak, mellyel a kézzelfogható képtől eljuthatunk elménk mélyebb rétegeibe.

 

logo_fényerő

Hogy hogyan alkalmazzuk őket a közös munka során, a továbbiakban olvashatod…TOVÁBB

Karl Péter – Magamról

l3

Annak ellenére, hogy jó ideje figyelem a világot saját testem, elmém, szívem működésén keresztül, bemutatkozásom megírásában voltam legkevésbé motivált.

.
trening_karl
Abban bízva, hogy legalább egy embernek hasznára lehet ez az írás, mégiscsak bemutatkoznék.

TOVÁBB

Elme – Test – Szív

l2

Önmegismerés útján kikerülhetetlen kérdés, vajon miből vagyunk, mik a fő alkatrészeink?

harom

Ezer válasz van erre a kérdésre, tudományostól a misztikusig. Magamat figyelve azonban azt vettem észre 3 teljesen eltérő tulajdonságú és viselkedésű összetevőből állok:

TOVÁBB

Egy gondolat valódi megélése

l2

A tréning során a képzelet erejét és az akarat alkotóképességét használjuk. Mivel akár több hónapon keresztül dolgozunk egy konkrét belső cél eléréséért, bizonyos visszatérő gondolatok beépülhetnek a hétköznapokba is.

.

Milyen gondolatok lehetnek ezek? Jó ez nekünk?

TOVÁBB